Staat Cuba op je bucketlist?

Staat Cuba op je bucketlist en weet je niet waar je moet beginnen?

Vlieg dan met TUI vanaf Amsterdam of Brussel en land zonder stop in Varadero. Logeer dan bij El Delft Azul, een huis gelegen op 1.5 km van Varadero in het dorpje Santa Marta. Vandaaruit kun je genieten van een touristisch strand en van de rust van een typisch Cubaans dorp. De ongeving van El Delft Azul is een aanrader. Op 5 a 7 minuten fietsen van El Delft Azul vindt je het mooiste strand van Cuba, Varadero. In Varadero zijn vele activiteiten mogelijk, b.v. Villa du Pont ( flamingo’s en leguanen) kunt zien,  Parque Retiro Josone ( gebouw in Hacienda stijl op de San Bernandino rots nabij het strand), kennis maken met de onderwaterwereld nabij Archipielago de Sabana, ook zijn er tochtjes met een glasbodemboot om het onderzeeleven te bestuderen. Of een uitstapje naar Cayo Blanco met de catamaran waarbij snorkelen inclusief is. Een bezoek aan Cardenas waar je vanuit een koets de vele oldtimers in de stad kunt bewonderen. Of de grotten van Cuevas de Bellamar en Saturno waar je heerlijk van de ondergrondse wereld en het koele water kunt genieten

Als je wilt loop je zo 10 kilometer met je voeten door het prachtige witte zand. Snorkelen en duiken zijn hier aan de orde van de dag. Bovendien hebben Varadero en Santa Marta waar El Delft Azul zich bevindt een leuk uitgaansleven.

Bij Calle 62 in Varadero, een kroeg “The Beatles” waar veel en uitbundig gedanst wordt rockmuziek. Twee straten verder op de hoek kun je in de openlucht Salsa dansen. Bij calle 18 en 1e Avenue is er op woensdag na 19:00 uur live muziek bij El Renacer. Bij Casa de la Música kun je elke dag lekker dansen en nog veel meer. In Santa Marta zijn er verschillende plekken 24 uur open noem maar Ria, Atlantida en je kunt ook op zondag naar de markt. De lekkerste koffie/gebak bij Cafecino is een must.

Zin om andere delen van Cuba te bezoeken?

Neem dan de bus van Viazul vanaf Varadero naar alle hoeken van het eiland. In Nederland al te boeken. Met TUI kun je ook terug naar Nederland via Holguin, handig als je niet terug wilt naar Varadero of als je je reis start in Holguin en terug naar Nederland wilt via Varadero. Zo kun je goedkoper en een groot deel van het eiland bewonderen.

Ben je al geïnspireerd om naar Cuba te vertrekken? Begin maar bij El Delft Azul we helpen u graag met de rest van u reis.

Maak je je reservering voor het eind van september dan ontvang je 5 Euro korting. Meer informatie over de accomodatie (met foto’s): https://huizencuba2013.wordpress.com/

%d bloggers like this: